Internationale verhuizing: waar moet je rekening mee houden?

Door | Blog | Geen reacties

Internationale verhuizingen brengen een boel geregel met zich mee. Bij een verhuizing binnen Nederland kun je vaak voor relatief weinig geld en met relatief weinig tijd heen en weer rijden tussen de oude en de nieuwe woning, maar bij internationale verhuizingen – vooral de wat verdere internationale verhuizingen – is dat niet het geval en zal een vergeten object een dure kostenpost kunnen worden. Het is daarom belangrijk dat je de verhuizing goed organiseert.

verhuizen

Kijk wat je hier kunt verkopen

Veel producten zijn prima in het land van bestemming te koop voor ongeveer dezelfde prijs als in Nederland het geval is. De kosten van het verhuizen wegen dan vaak niet op tegen de kosten van het aanschaffen van een nieuw object en het verkopen van het oude object. Je doet er daarom vaak verstandig aan om de oude objecten uit de woning zoveel mogelijk in Nederland al te verkopen. Het geld dat je overhoudt aan de verkoop en het geld dat je bespaart op verhuiskosten kun je dan weer uitgeven aan de aanschaf van nieuwe meubels op de aankomstlocatie.

Zoek een goede verhuizer

Het is bij internationale verhuizingen belangrijk dat je een betrouwbare verhuizer hebt. Op die manier weet je zeker dat je inboedel veilig en wel op de aankomstlocatie aankomt. Dat is immers wel zo prettig bij een verhuizing. Je kunt beoordelen of een verhuizer een goede verhuizer is door naar ervaringen te zoeken. Vaak hebben vrienden of kennissen wel ervaring met bepaalde verhuizers, maar voor wat betreft internationale verhuizingen is dat vaak wat lastiger. Je kunt dan via internet op zoek gaan naar ervaringen.

Call Now Button